Maarten Cornax.

International Visual Merchandiser. 

 

Hi! Mijn naam is Maarten Cornax en ik ben International Visual Merchandiser.

De afgelopen zes jaar ben ik werkzaam geweest voor de premium brands Fred de la Bretoniere en SHABBIES AMSTERDAM. In mijn functie als VM’er heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, zowel nationaal als internationaal.

Bij Fred de la Bretoniere en SHABBIES AMSTERDAM heb ik mij bezig gehouden met een breed scala aan werkzaamheden. Van het bedenken van een creatief concept tot aan de totale uitvoering hiervan. Denk hierbij aan etalages (retail & wholesale), inrichting van winkels en shop in shops, beurzen, showrooms en evenementen. 

De afgelopen twee jaar is er vanuit Fred de la Bretoniere & SHABBIES AMSTERDAM veel geïnvesteerd in het opzetten van shop in shops. Ik ben mede betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze shop in shops en de uitvoering hiervan. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de plaatsing, begeleiding en inrichting van alle shop in shops.  

Voor de wholesale klanten verzorgde ik ook trainingen, gericht op het visuele aspect en de styling in een winkel of shop in shop. Op welke wijze richt je een winkel in? Hoe zorg je ervoor dat een klant alle producten gaat bekijken? Maar ik vond ook de achtergond van de brands en de visie van het bedrijf belangrijk en dat deze op een juiste manier terug komen in de styling. De trainingen werden over het algemeen als zeer leerzaam ervaren, waardoor een medewerker met meer enthousiasme de producten gaat verkopen en zorg draagt voor een prachtig ingerichte winkel of shop in shop.

Naast de werkzaamheden voor de wholesale klanten, richtte ik mij ook op het creatief bedenken en uitvoeren van de (inter)nationale beurzen en de inrichting van de eigen showrooms. Dit onder andere in Parijs, Berlijn, Hamburg, München, Düsseldorf en Antwerpen.

Bij evenementen van Fred de la Bretoniere & SHABBIES AMSTERDAM was ik betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering hiervan. Denk hierbij aan (her)opening van winkels, ‘Vogue Fashion’s Night Out’ en bijvoorbeeld ‘Bijenkorf Lift Challenge’. Naast de reguliere werkzaamheden, was ik altijd wel te vinden om een bijzondere rol te spelen binnen het evenement, om de belevenis voor de klant nog groter te maken. 

Ik heb met heel veel plezier bij Fred de la Bretoniere & SHABBIES AMSTERDAM gewerkt de afgelopen jaren. Ik kijk nu uit naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière.